"Det finns många tidskrifter som satsar digitalt. Men få når upp till ett lika gediget utbud och erbjudande som ATL – en lägereld för alla Sveriges bönder som skördar välförtjänta framgångar i form av fler digitala prenumeranter och nya tjänster."

LRF Medias varumärke ATL är nominerade till Sveriges Tidskrifters stora pris.

– Jag är stolt över att vi lyckats göra denna digitala resa, att ha förändrat hur vi arbetar med vårt innehåll och samtidigt kunnat behålla ATL:s själ, säger ATL:s chefredaktör Lilian Almroth.

Enligt henne finns fyra faktorer bakom den digitala framgången;

  • ATL är den enda oberoende tidningen som bevakar svensk jord- och skogsbruk och som också utmanar, granskar och ifrågasätter.
  • ATL sätter genom sin journalistik agendan inom de gröna näringarna och var först med att rapportera om till exempel problemen med landets livsmedelsförsörjning och hoten från djurrättsaktivister.
  • För lantbruksföretagaren är ATL ett av de viktigaste verktygen för att fatta affärsmässiga beslut i sin verksamhet.
  • ATL har en unik ställning bland annonsörerna där de ofta kan se en direkt effekt på försäljningen efter en publicerad annons.

Vinnarna av Tidskriftspriset utses i 12 kategorier på Tidskriftsgalan den 6 november. Här kan du se de övriga nominerade bidragen.

ATL är en branschtidning som vänder sig till lantbruksföretagare i hela landet. ATL kommer i print två dagar i veckan samt har en dvälbesökta nyhetssajten ATL.nu som uppdateras med de senaste nyheterna inom jord, skog och entreprenad dygnet runt, sju dagar i veckan. ATL producerar även teve på webben under namnet ATL TV. Totalt når ATL varje vecka nästan 160 000 läsare i hela landet.