Helgen 3- 5 september kommer återgivningen av Y:et att ske. I samband med detta fortsätter även lanseringen av Sinnenas Vägar.

På Y:ets årsdag, 31 år efter det invigdes kommer återinvigningen av Y:et ske. En återinvigning var planerad 2020, efter att Y:et fått ett ansiktslyft, men fick ställas in på grund av Coronapandemin.

Helgen inleds på fredag den 3 september klockan 14.00 med invigningstal och dans av Kulturskolan. Musik med Anna & Martin Hanning Häggström samt Patrik Norman. Det blir även prisutdelning för Guldstegen 2021 med Årets Företagare & Årets Unga Företagare.

Eftermiddagen fortsätter sedan på Sundsvall Timrå Airport där Curt Aspelin är värd. Förutom besök i nya konsthallen blir det också premiär för filmen ”Bengt Lindström och den offentliga konsten” av Petter Österlund.

Klockan 16.00 invigs nya konst- och kulturhallen ArtYria av ingen mindre än  Lasse Åberg.

-  Äntligen! Vi har sett fram emot att kunna återinviga vårt färgsprakande Y och att vi nu får möjlighet att göra det samtidigt som vi delar ut årets Guldstegar känns bra. Vi har mycket att vara stolta över i Timrå både som medborgare och företagare, det kommer denna helg att visa på, säger Stefan Dalin (S) kommunstyrelsens ordförande Timrå kommun.

På lördagen arrangerar Y:ets Framtid en familjedag vid Y.et med ett fullspäckat program med bland annat musikunderhållning, musikquiz, stipendieutdelning och ansiktsmålning.

Under söndagen ger vi oss ut på musikalisk turné längs Sinnenas Vägar med Martin & Anna Hanning Häggström samt dansbandet Black Jack.

- I vår nya besöksnäringssatsning Sinnenas Vägar är Y:et det naturliga navet. Denna helg får vi uppmärksamma både Y.et och Sinnenas vägar på ett bra sätt. Genom ett fint samarbete med Y:ets Framtid, aktörerna längs Sinnenas vägar och EQ Arena har vi lyckats sy ihop en hel helg med aktiviteter för olika åldrar, säger Christina Eriksson, Näringslivskoordinator och projektledare för invigningen.

Mer information om hela helgen https://www.timra.se/invigningshelg


För mer information kontakta:

Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande Timrå kommun, tfn: 073-270 95 39.

Christina Eriksson, näringslivskoordinator, Näringslivskontoret, tfn: 070-558 96 09.