Efter fyra års väntan har det återigen blivit dags för Nordbyggmässan, norra Europas största mötesplats för verksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Armatec finns på plats i monter A12:28 för att presentera lösningar inom klimatsmart flödesteknik, däribland ett nytt koncept inom Kyla.

Pia Johansson, Affärschef på Armatec, presenterar VIRIDI sortimentet

Hållbart för en bättre framtid är temat för årets mässa. Det innefattar såväl klimatsmart flödesteknik, med fokus på energieffektiva lösningar och smartare materialval, som att vara en bra arbetsplats var medarbetaren än är i livet. Klimatsmart flödesteknik blir allt viktigare för att Armatecs kunder ska nå sina mål och det är engagerade medarbetare som gör skillnaden.

På Nordbygg presenteras energieffektiva lösningar baserade på produkter som är utvecklade och tillverkade utifrån ett livscykelperspektiv samt är hälsosamma att hantera. Produktserien VIRIDI med mindre än 0,1 % bly är ett exempel. Ett annat är iZiFLEX teknikrum, en prefabricerad och kundanpassad enhet som ger full kontroll på totalekonomi och miljöpåverkan. Från den 1 april blir NordiCold dessutom en del av Armatec och på mässan kommer det nya erbjudandet inom Kyla att visas.

Se till att besöka Armatec i monter A12:28 den 26–29 april för att diskutera smarta lösningar inom flödesteknik men också möjliga karriärvägar.

Armatec AB är ett kunskapsföretag som utvecklar kundanpassade koncept för vatten, värme, kyla och process i Norden. Armatec ägs av Ernströmgruppen och är en nordisk koncern med huvudkontor i Sverige och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Vi omsätter 1 000 MSEK i Norden och är fler än 250 anställda, varav 60 vid vårt huvudkontor i Göteborg. Armatec bildades 2003 men har mer än 70 års erfarenhet av branschen och representerar starka varumärken såsom Alfa Laval, Bernard Controls, Flowserve och LESER på den nordiska marknaden.

Ernströmgruppen AB är ett privatägt, industriellt konglomerat som utvecklar och förvärvar välskötta företag inom teknikhandel och industri. Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa med småföretagandets entreprenörsanda och det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. I företagsgruppen ingår 31 nischbolag såsom Armatec, Armaturjonsson, Kruge Piping Systems, CM Hammar, Rimeda, REC Indovent, Polyform, BS Elcontrol, Ouman m.fl. Företagsnätverket, som 2019 för sjunde året i rad nådde all-time-high resultat, omsätter över 2,5 miljarder kronor och har över 1 000 anställda i Norden och Baltikum.

 


Presskontakter

Klas Blom

Affärsområdeschef

klas.blom@armatec.se

+46 31-89 01 00

+46 31-89 01 60

Fredrik Ståhl

VD Armateckoncernen

fredrik.stahl@armatec.se

+46 31 890 100

+46 31 890 210