Alexander Stutterheim har på kort tid blivit en starkt lysande stjärna på den svenska modehimlen och hans design har i 10 års tid gett uttryck för en skandinavisk, stilsäker melankoli. Nu öppnar den internationellt etablerade designern en fysisk butik i MOOD Stockholm. Butiken Stutterheim / John Sterner blir den andra i sitt slag och den första i Stockholm att erbjuda John Sterners handstickade ekologiska tröjor och plädar i Ölandsull. Butiken öppnar den 5:e oktober.

Stutterheim är designern från Småland vars handgjorda regnrockar har erövrat världen på knappt tio år. Han har samarbetat med kända stilikoner som Rolling Stones, Marc Jacobs och Jay Z och under senare år även startat det ekologiska premiummärket John Sterner — ett märke som långsamt växt fram på Öland, och som låter material och känsla styra expansionstakten. Nu sammanstrålar ikoniska Stutterheim och lyxiga John Sterner i centrala Stockholm, i en fysisk butik i MOOD Stockholm.   

Att få skapa en butik där mina två hjärteprojekt får komma samman är nog det roligaste jag gjort. Det är ju en slags kreativ energi i sig; att få bygga och skapa en berättelse och förhoppningsvis att få se kunden tycka om det man gjort. Det är ju en extra boost. Jag har en butik på Öland också men det är först nu när möjligheten dök upp hos MOOD Stockholm, som jag känner mig redo att ta mig an Stockholm city. På mitt sätt, säger Alexander Stutterheim. 

Butiken Stutterheim / John Sterner som alltså blir den andra i sitt slag kommer att rymma allt från regnrockar till ekologiska tröjor och plädar av Ölandsull, men även Stutterheims personliga fotoprojekt i vilket han experimenterat med att förstora polaroidbilder från både Öland och Stockholm. Fokus kommer ligga på kvalité och slow fashion. 

Att få vänta på något fint som handsys eller handstickas ger plagget en annan mening, en eftertanke och ett mervärde. Jag vill att butiken i MOOD Stockholm blir en plats dit man kommer för att möta ett plagg taktilt - att känna det med handen, kunna prova och få veta dess ursprung, fortsätter Stutterheim.  

— Stutterheims och John Sterners moderiktiga, ekologiska och funktionella plagg passar perfekt i höst och den nya butiken kompletterar vårt befintliga utbud väl, säger Lena Rune, centrumchef för MOOD District. Vi lägger stor vikt vid att erbjuda våra gäster en shoppingupplevelse utöver det vanliga när de besöker oss och Alexander Stutterheims butik är ett bra exempel på just det eftersom den är den första i sitt slag i Stockholm och det finns en berättelse bakom varje plagg.   

Butiken kommer att erbjuda ett urval av Alexanders personliga Stutterheim-favoriter, bland annat en comeback av den vaxade rocken Kapellgränd — denna gång handsydd hos Textilmaskineriet på Kungsholmen. Även andra, ännu hemliga, samarbeten kommer att finnas i butiken i MOOD Stockholm som öppnar den 5:e oktober. 

 

För mer information kontakta: 
Tina Landelius, presskontakt AMF Fastigheter 
E-post: tina.landelius@amffastigheter.se  
Tel: 0722 - 35 32 69 

Stutterheim / John Sterner 
Janusz Dabrowski, presskontakt, Red and Square PR                                            
E-port:  janusz@redandsquare.com 
Tel: 08-642 68 37 

 

Om John Sterner 
John Sterner är ett svenskt lyxmärke som står för hantverk, hållbarhet och tidlösa plagg. Märket är döpt efter grundaren Alexander Stutterheims farfar John Sterner och är en hyllning till hans klassiska klädstil adapterad till en modern, medveten konsument. Med slogan ”Swedish Knitology” sätter Alexander Stutterheim sin egen poetiska prägel på en värld där många varumärken agerar och interagerar på ett liknande sätt. Det är ett sätt att befria sig från konventionerna och bemöta människor på ett humanistiskt sätt, både i produktionsledet och på konsumentsidan. John Sterner säljs på Johnsterner.com, via alexander@johnsterner.com och har man tur får man träffa Alexander själv i sommarbutiken i Borgholm på Öland eller när man hämtar sitt köp i lägenheten och ateljén på Södermalm i Stockholm.   

Om MOOD Stockholm 
MOOD Stockholm är en urban mötesplats belägen i centrala Stockholm. Med en unik butiksmix på ett 50- tal butiker, flertalet populära restauranger och mötesrum har handelsplatsen utvecklats till en självklar mat-och shoppingdestination som satt hela området på kartan sedan öppning 2012. I den brokiga och levande miljön kan man njuta, shoppa, umgås och arbeta under en stor del av dygnets alla timmar. MOOD Stockholm är helt enkelt en modern stad i staden. Läs mer om MOOD på http://moodstockholm.se.   

Relaterade bilder

Presskontakter

Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

   0722-35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

   073-836 34 50