Lördag 13 januari samlas runt 3 000 hundägare från Kiruna i norr till Malmö i söder för att delta på ett symposium med några av Sveriges främsta föreläsare inom etologi och beteende.

Fotograf/Källa: Shutterstock

Symposiet med det spännande namnet ”Om hundar kunde prata” samlar drygt 500 personer i Folkets hus i Stockholm. Därifrån livestreamas sedan föreläsningarna till 34 platser i Sverige. Totalt kommer omkring 3 000 personer att delta. Kanske blir detta en av de största livestreamade föreläsningarna någonsin?

- Symposiet är en del i Svenska Brukshundklubbens 100-årsfirande och det känns därför extra roligt med ett arrangemang som lockar så många deltagare, säger Anne-Marie Folkesson som är projektledare på Svenska Brukshundklubben.

Symposiet arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet som ansvarar för arrangemangen ute i landet.

- Våra lokala avdelningar har bjudit in hundägare i närområdet och det har visat sig finnas ett enormt intresse för den här typen av föreläsningar via länk, säger Moa Källström, utvecklingsledare Djur och Friluftsliv på Studiefrämjandet.

Föreläsarna:

Per Jensen professor i etologi vid Linköpings universitet, är en flitigt anlitad föreläsare och har skrivit en mängd böcker i ämnet. Per kommer att inleda lördagens föreläsningar genom att prata om Hundens inre liv.

Åsa Nilsonne är psykiater och professor emeritus i medicinsk psykologi vid Karolinska Institutet i Stockholm. Hon är expert på mindfulness och relationer och är en framgångsrik författare, både inom fack- och skönlitteratur.

Kenth Svartberg blev 2003 doktor i etologi vid Stockholms universitet inom området hundars personlighet. Kenth håller kurser i bland annat hundspråk, flockliv och inlärning, samt i tävlingslydnad och agility. Kenth är också domare, utbildare, föreläsare och författare.

Länkar till mer information

Mer info om Symposiet finns under www.brukshundklubben.se/symposium. Länk till information om livestreamingen finns på www.studieframjandet.se/tankomhunden.

Pressinbjudan och vidare frågor

Ett begränsat antal pressplatser finns om ni är intresserade av att delta i Folkets hus i Stockholm. Symposiet startar 12.30 den 13 januari och håller på till cirka 18. Anmäl ditt deltagande eller ställ dina frågor till sanna.ameln@brukshundklubben.se, 08-505 875 14.

Presskontakter

Sanna Ameln

Kommunikationsansvarig

sanna.ameln@brukshundklubben.se

08-505 875 14

   0732-016116

Therese Palm

Generalsekreterare

therese.palm@brukshundklubben.se

08-505 875 00

08-505 875 01