Tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar i finalen av Ät!Stockholm 2021. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust.

Ät!Stockholm äger rum den 23:e november kl 13:30 på Södertälje Science Park och sänds även live digitalt via MatLusts YouTube-kanal.

De 12 tävlingsbidragen består av tempeh, vasslesorbet, fläderdryck, lokalodlad senap, fermenterad chorizo, fryspizza, matlådor på räddad mat, vildsvinskorv, kombucha, italienskt tunnbröd med lokal twist, korv på höna och shot på blåbärstry. Läs mer om de tävlande här.

Ät!Stockholm 2021 leds av TV-personligheten Lisa Lemke. Årets kulinariska profil och råvaruexpert för Ät!Stockholm är Fredrik Eriksson, en av Sveriges mest erfarna och prisbelönta krögare.

– Det är intressant att möta företagare och producenter som brinner för sin produkt. Tävlingsbidragen är spännande och förhoppningsvis leder de till hållbara och lönsamma affärer, säger Fredrik.

Tävlingen Ät!Stockholm vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretagare i Stockholms län som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Alla tävlingsbidrag bedöms av välrenommerade experter i en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury. Prisutdelare är bl.a. Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm samt Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

– Det är viktigt för framtiden att livsmedelsnäringen i Stockholms län utvecklas. Genom att uppmärksamma nya, hållbara produkter med stor innovationskraft bidrar Ät!Stockholm till den utvecklingen – och till att förverkliga den nationella och den regionala livsmedelsstrategin, säger Eva Helén, tävlingsledare för Ät!Stockholm.

Den 23 november sker även MatLusts Framtidskonferens med företag som Sevan, Nordisk Råvara, Unbakery och Sopköket och med inspel från forskaren Sara Johansson, Jönköping University och Carolina Sachs, investerare i hållbara livsmedelsföretag. Konferensen handlar om hur MatLust bidrar till en mer hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsnäring och utgör startskottet för MatLust som regional utvecklingsnod för livsmedel, där hållbarhetsfrågor och affärsmässiga utmaningar inom livmedelssystemet står i fokus.

Kontakt: 

Eva Helén, Tävlingsledare, Ät!Stockholm & Utvecklingsstrateg, MatLust 
Tel: 08-52303757, e-post: eva.helen@sodertalje.se

Daniel Dworetsky, Kommunikation, Ät!Stockholm & Företagsutveckling, MatLust 
Tel: 08-52304805, e-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se  


Ät!Stockholm är en matinnovationstävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Målgrupp för tävlingen är små och medelstora livsmedelsföretag som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust. Webb: www.ätstockholm.se. Facebook: https://www.facebook.com/atstockholmtavlingen/. Instagram: https://www.instagram.com/at_stockholm/.

Relaterade bilder

Relaterade dokument

Presskontakter

Klara Guthe Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.guthe-peterson@sodertalje.se

   0708101180

Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

   0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

   076-648 22 36