Den uppåtgående trenden fortsätter och i mellandagarna fick familjen Björk från Halmstad reprsentera den 200 000:e besökaren på Göteborgs Naturhistoriska Museum i år. - Det känns överväldigande att just vi blev de som fick räknaren att gå över nummer 200 000, säger familjen.

- Vi blev förvånade också, säger Anneli Björk som tog emot museets present till familjen, en bok och två årsbiljetter för 2016. Anneli är den enda i familjen som varit på museet innan, de andra familjemedlemmarna är här för första gången. När vi frågar vad de är mest nyfikna på att se under sitt besök blir svaret:

- De uppstoppade ugglorna och valen!

Antalet besökare till Göteborgs Naturhistoriska museum har ökat de tre senaste åren. 2013 hade museet drygt 170 000 besökare, förra året drygt 177 000 och i år har alltså 200 000-gränsen sprängts.

- Det känns jätteroligt. Vi hade trott på 180 000 men efter sommaren började vi ana att det kunde bli bättre än så, säger Hans Peter Dahlgren, museichef.

Är det rekord?

- Inte rekord. Det har varit uppåt en halv miljon besök som bäst, för många år sedan, men det som är speciellt nu är att trenden håller i sig.

Vad beror ökningen på tror du?

- Att vi har intressanta utställningar, inte minst den återöppnade avdelningen för kräftdjur, musslor, insekter; icke-ryggradsdjur. Att Malmska valen fyllde 150 år som museiföremål har också varit en anledning. Sommaren var extra bra men även under resten av året har det ökat, säger Hans Peter Dahlgren.

Omfattande pedagogisk verksamhet och särskilda guidningar för nyanlända

En annan anledning till att så många människor kommer till Göteborgs Naturhistoriska museum är den omfattande pedagogiska verksamheten med ett tusental besök från skolor och förskolor per år. Också höstens satsningar på särskilda guidningar för nyanlända har varit uppskattade och välbokade.

Inför 2016 är förstås förhoppningen att museet fortsätter att locka många människor. Varmt välkommen in om du har vägarna förbi!

För frågor och mer information:

Hans Peter Dahlgren, Museichef 
Göteborgs Naturhistoriska museum 
Tfn:  0700-82 57 70 
E-post:  hans.peter.dahlgren@vgregion.se


Bifogade filer

 gnm besokare 200000

Presskontakter

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

   070-021 18 23