Nytt högteknologiskt lärande på Sophiahemmet Högskola

Videor Sophiahemmet

Nu har Sophiahemmet Högskola flyttat in moderna lokaler i Lill-Janshuset, inredda för ett helt nytt mobilt lärande. Smarta tekniska lösningar, specialdesignad inredning, möbler och helhetstänk gör undervisningen mer interaktiv och inspirerande.

Träningstips från Capio Artro Clinic

Videor Sophiahemmet

Dags att komma igång med träningen?Välkommen till Capio Artro Clinic Rehabgym på Sophiahemmet!

Arcademy - ny klinik vid Sophiahemmet

Videor Sophiahemmet

Arcademy vid Sophiahemmet är en klinik där högspecialiserad hand- och fotkirurgi genomförs av de främsta kirurgerna på området.

Specialproteser förändrar Kaspers liv

Videor Sophiahemmet

Kasper Bjerka föddes utan vänsterhand men kan ändå göra i stort sett vad han vill. Hjälpen får han på Camp Pro Ortopedteknik vid Sophiahemmet.

Ultraljud reumatologens nya hjälpmedel

Videor Sophiahemmet

Ultraljud är ett relativt nytt hjälpmedel för diagnos och behandling av reumatiska sjukdomar. Tekniken är idag lika bra som magnetröntgen eller datortomografi.

Psykisk ohälsa vanligt

Videor Sophiahemmet

Psykisk ohälsa kan drabba alla människor. Men det finns hjälp att få. Lena Jarheim, specialist i psykiatri vid Försäkringsmottagningen Sophiahemmet berättar mer.

Viktigt vårda din diabetes

Videor Sophiahemmet

Det är viktigt att en person med diabetes tar hand om sin sjukdom på bästa sätt. Stefan Sjöberg, specialist i diabetologi, internmedicin och endokrinologi vid Försäkringsmottagningen Sophiahemmet berättar hur och varför.

Vaccination – säker väg ur pandemin

Videor Sophiahemmet

Att vaccineras sig mot covid-19 är mänsklighetens chans att bekämpa pandemin och de vaccin som används är säkra. Det säger Helena Hervius Askling - vaccinforskare vid Karolinska Institutet och infektionsläkare på Karolinska Universitetssjukhuset samt ämnesansvarig och huvudföreläsare i Sophiahemmet Högskolas utbildning Covidvaccinering i praktiken.