Bäst på obesitasbehandling

Pressmeddelanden Sophiahemmet

Martina Centrum för Vikthälsa vid Sophiahemmet lyckas bättre med behandlingen av barnfetma jämfört med sedvanlig vård. Det visar en färsk forskningsstudie från Karolinska Institutet.

”Skickade mig till akuten direkt”

Pressmeddelanden Sophiahemmet

Lena hade svårt att få en snabb läkartid på vårdcentralen. Då tog hon kontakt med Hälsocentralen Sophiahemmet och fick komma dit redan dagen därpå. Det visade sig vara i grevens tid.

Stora brister i vården för patienter med atopiskt eksem – Ny rapport från Astma och Allergiförbundet/Atopikerna

Pressmeddelanden Astma- och Allergiförbundet

En miljon svenskar lider av atopiskt eksem, men trots stort lidande och stora samhälls-kostnader är vården fortfarande bristfällig. De behandlingar som finns når inte ut till de som behöver. I samband med internationella dagen för atopiskt eksem den 14 september släpper Astma och Allergiförbundet/Atopikerna en rapport som pekar på stora brister inom vården.

Rör inte vårt karensavdrag!

Pressmeddelanden Företagarna

Kostnaderna för den korta sjukfrånvaron ökade med över 1,5 miljarder kronor per år i genomsnitt redan innan Covidpandemin. Därför är regeringens förslag om att bara några år efter att karensavdraget infördes göra nya stora förändringar i systemet olyckligt.

Fotsjukvård nu på Sophiahemmet

Pressmeddelanden Sophiahemmet

Nu erbjuds fotsjukvård på Sophiahemmet till både husläkarmottagningens listade patienter och privat betalande kunder. Monica Stahl heter Sophiahemmets nytillträdda fotterapeut.

Vårdpersonal utbildas inför säsongens covid-19-vaccinering

Pressmeddelanden Sophiahemmet

Nu startar Sophiahemmet Högskola ytterligare en vaccinationsutbildning för legitimerade sjuksköterskor och läkare. En utbildning där deltagarna förbereds för den fortsatta vaccinationsinsatsen med de nya covid-19-vaccinerna. Allt för att garantera högsta möjliga patientsäkerhet.

David Eberhard ny sjukvårdspolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Psykiatrikern och författaren David Eberhard, som kandiderar för Medborgerlig Samling (MED) till riksdagen och till regionfullmäktige i Stockholms län, har av partiet utnämnts till sjukvårdspolitisk talesperson. – Med sitt frihetspatos och sin gedigna erfarenhet från vården i såväl offentlig som privat sektor är David Eberhard given som sjukvårdspolitisk talesperson för MED, kommenterar Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

Nytt intressant Tf-blad

Pressmeddelanden Tandhälsoförbundet

Läs om hur rättegången om amalgam manipulerades på 1980-talet. Jaro Pleva deltog och beskriver hur advokaterna lurade in vittnena i en väl arrangerad fälla. Läs också om hur omöjligt det kan vara att hitta en tandläkare som tar bort en bevärande rotfylld tand. Också detta en effekt av att myndigheterna inte ser till patientens bästa.

Skydd mot TBE med vaccin

Pressmeddelanden Sophiahemmet

TBE är en sjukdom som kan te sig som en övergående influensa – men som kan få ett långt värre sjukdomsförlopp. Vaccination är det bästa sättet att skydda sig mot detta. Cecilia Bergsten, allmänspecialist på Sophiahemmet Sjukhus, svarar på frågor om fästingburen TBE.

Sommarens måste i semesterapoteket

Pressmeddelanden Sophiahemmet

Sommaren är äntligen här och med den kommer semestern. Claes Wirgin, allmänspecialist på Sophiahemmet Sjukhus tipsar om vad som bör finnas i hemmaapoteket och vad du ska ta med dig på resan.