Eskilstuna kommun avråder från att bada i Sundbyholm

Pressmeddelanden Eskilstuna kommun

Vattenprover för analys av badvattnet har visat att vattnet i Sundbyholm är otjänligt. Eskilstuna kommun avråder från bad tills vidare.

Vi fortsätter utveckla Vilsta Friluftsområde

Pressmeddelanden Eskilstuna kommun

Vilsta friluftsområde är ett av Eskilstunas mest centrumnära område för naturupplevelser och vardagsrekreation. I augusti startar etapp 2 av utvecklingen av området. En ny parkeringsplats i anslutning till motionsspåren och Vilstabacken kommer att anläggas. Områdets två grusparkeringar kommer att rustas upp för att få plats med så många parkeringsplatser som möjligt på befintliga ytor. Området kommer även bland annat få ny informationsplats, belysning, nya träd och två nya beachvolleybollplaner vid Vilstabadet.

Öland ger ut husbilsfolder

Pressmeddelanden Ölands Turismorganisation

Öland är en stark campingdestination som lockar tusentals campinggäster över bron varje år, inte minst husbilsbesökare. Nu har Ölands Turismorganisation, tillsammans med Länsstyrelsen och Ölands båda kommuner, gett ut en husbilsfolder för att guida besökarna rätt under sin husbilssemester.

Sommarens måste i semesterapoteket

Pressmeddelanden Sophiahemmet

Sommaren är äntligen här och med den kommer semestern. Claes Wirgin, allmänspecialist på Sophiahemmet Sjukhus tipsar om vad som bör finnas i hemmaapoteket och vad du ska ta med dig på resan.

Sista chansen att anmäla sig till Öppen trädgård 2022

Pressmeddelanden LRF Media

Anmälningarna till årets upplaga av Lands stora trädgårdsfest, Öppen trädgård, trillar in. Och nu börjar det dra ihop sig om du och din trädgård ska vara med på årets kalas. Sista anmälningsdag är den 31 maj - klart du ska vara med!

Dags att nominera till Dyslexipriset 2022!

Pressmeddelanden Dyslexiförbundet

Det finns många som gör hjältedåd för personer med läs-, skriv- och räknesvårigheter. Kanske känner du till någon? Nu har du chansen att föreslå den eller de som du tycker förtjänar årets dyslexipris. Nomineringen öppnar den 16 maj.

Ostfestivalen är tillbaka 13-15 maj!

Pressmeddelanden LRF Media

I mitten av maj är det dags! Då visar den svenska osten upp sig från sin bästa sida på Ostfestivalen och LRF Medias varumärke Land är där.

Ny bok för hållbart skapande - använd naturliga material och fantasin

Pressmeddelanden LRF Media

Nu kommer uppföljaren till succéboken Hållbara husmortips! Boken Hållbart skapande rymmer 100 kreativa knep och knåp för att göra hemmalivet roligare och främja skaparlusten.

MED granskar föreningsbidragen i Spånga-Tensta

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Bör en politiker bevilja bidrag till sin egen familj? Den frågan ställer sig Medborgerlig Samling i Stockholms stad i samband med en granskning av föreningsbidrag i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. En av ledamöterna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S), har suttit med när nämnden har beviljat bidrag åt en förening där båda hans föräldrar är styrelseledamöter - utan att anmäla sig jävig. De senaste åren har hans föräldrars förening mottagit miljonbelopp i bidrag av Stockholms stad.

92 000 inbjuds att delta i nationell folkhälsoenkät

Pressmeddelanden Västra Götalandsregionen

I dagarna skickas en inbjudan ut till 92 000 invånare i Västra Götaland om att delta i Sveriges största nationella folkhälsoenkät – Hälsa på lika villkor.