Tre nominerade till Dyslexipriset 2022

Pressmeddelanden Dyslexiförbundet

Nomineringen till årets Dyslexipris är avslutad. Juryn har beslutat att tre personer ska gå vidare till slutnomineringen. Det är Saga Lööf, Sara Grill och Helene Ehriander. Pristagaren presenteras i samband med prisutdelningen måndagen den tredje oktober.

Elev med dyslexi har anmält Sverige till FN för diskriminering

Pressmeddelanden Dyslexiförbundet

17-åriga Saga Lööf blev diskriminerad i skolan. Hon har anmält staten Sverige till kommittén som övervakar FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning (Funktionsrättskonventionen). FN-kommittén har accepterat klagomålet och skickat anmälan till Sverige. Staten har nu 6 månader på sig att bemöta den.

Vi kräver rättvisa nationella prov

Pressmeddelanden Dyslexiförbundet

I dag har dyslexirörelsen i Sverige träffat skolminister Lina Axelsson Kihlblom för att prata om anpassning för elever med dyslexi på de nationella proven samt överlämnat namninsamlingen om rättvisa nationella prov.

Västra Götalandsregionen medverkar under Frihamnsdagarna

Pressmeddelanden Västra Götalandsregionen

Den 25–27 augusti blir Göteborg landets politiska mittpunkt när flera partiledare talar på Frihamnsdagarna. Sedan förra året har Frihamnsdagarna vuxit sig dubbelt så stort och bjuder nu på 150 programpunkter. Evenemanget som även livesänds är gratis och öppet för alla. Och självklart finns Västra Götalandsregionen på plats.

Katrineholm har fått sin första regnbågstrappa

Pressmeddelanden Katrineholms kommun

Nu har Katrineholms första regnbågstrappa invigts vid Lövatunneln. Invigningen är en del av Katrineholm Pride som arrangeras av RFSL Katrineholm tillsammans med Katrineholms kommun och +Katrineholm den 18-20 augusti.

Sveriges första anti-identitetspolitiska program och talesperson

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling (MED) tar nu täten i kampen mot identitetspolitiken genom att lansera ett anti-identitetspolitiskt program. Inget annat parti i Sverige har formerat sig mot denna farsot som sprider sig i de offentliga institutionerna. För att ytterligare inskärpa vikten av denna fråga har MED även utnämnt en särskild talesperson inom området – en anti-identitetspolitisk talesperson.

Hur stor är löneskillnaden mellan kvinnor och män?

Pressmeddelanden Medlingsinstitutet

Medlingsinstitutets årliga rapport om löneskillnaden mellan kvinnor och män presenteras vid en pressträff i morgon tisdag den 21 juni klockan 9.

Hur har löneskillnaden mellan kvinnor och män utvecklats?

Pressmeddelanden Medlingsinstitutet

Medlingsinstitutets årliga rapport om löneskillnaden mellan kvinnor och män presenteras vid en pressträff tisdagen den 21 juni klockan 9.

230 miljarder går förlorad när offentlig sektor inte bidrar till ökad jämställdhet i styrelserummen

Pressmeddelanden PublicInsight

40% av inköpsvärdet står affärerna för från aktiebolag utan en enda kvinna i styrelsen. Det är dags att ändra på det! Med hjälp av PublicInsights visas de offentliga inköpens påverkan på samhället. Köparmaktindex® -Fokusområde Jämställdhet visar hur inköpen fördelas mellan aktiebolag som är inte jämställda för alla kommuner, regioner och myndigheter och de kommunala bostadsbolagen.

Konferens om #metoo och förändringsarbete inom kulturlivet i Västra Götaland

Pressmeddelanden Västra Götalandsregionen

Vad har hänt och gjorts i kulturlivet sedan #metoo? Västra Götalandsregionens kulturnämnd bjuder i samarbete med Nätverkstan in kulturverksamheter till en stor konferens den 13 maj på Världskulturmuseet i Göteborg. #Metoo – ett långsiktigt förändringsarbete utforskar hur vi kan skapa inkluderande kulturverksamheter fria från sexuella trakasserier.