Nästa vecka är det Dyslexiveckan

Pressmeddelanden Dyslexiförbundet

Dyslexiveckan 2022 pågår mellan den 3 och 9 oktober med temat ”Allas rätt till läsning”. Runt om i Sverige hålls föreläsningar och andra arrangemang.

Tre nominerade till Dyslexipriset 2022

Pressmeddelanden Dyslexiförbundet

Nomineringen till årets Dyslexipris är avslutad. Juryn har beslutat att tre personer ska gå vidare till slutnomineringen. Det är Saga Lööf, Sara Grill och Helene Ehriander. Pristagaren presenteras i samband med prisutdelningen måndagen den tredje oktober.

Fokus på kultur – Revansch nr 3:2022 ute nu!

Pressmeddelanden Riksförbundet för Social och Mental Hälsa

Höstnumret av Riksorganisationen för Social och Mental Hälsas medlemstidning Revansch har tema kultur. Att skapa kan vara att visa lite av insidan på utsidan. Vi möter bland annat en biblioterapeut som arbetar med skrivande för patienter inom psykiatrin, och RSMH-medlemmen Ann-Helén Andersson som debuterar med en diktbok. I porträttet berättar konstnären och mångsysslaren Kakan Hermansson om ett liv med psykisk ohälsa.

Funktionsrätt Sverige kommer alltid att stå fast vid alla människors lika värde

Pressmeddelanden Funktionsrätt Sverige

Med detta uttalande vill vi tydliggöra att Funktionsrätt Sveriges värdegrund är de mänskliga rättigheterna och som de förtydligas i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Vi kommer aldrig att vika från principen om alla människors lika värde, varken i det stora eller i det lilla.

Nära 100 miljoner kronor till arbete med skyddssökande från Ukraina och socialt särskilt utsatta efter pandemin

Pressmeddelanden Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

50 organisationer får dela på 98,8 miljoner kronor i statsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Bidragen går till arbetet med att stötta skyddssökande från Ukraina och till insatser för socialt särskilt utsatta efter pandemin.

Kravet från över 100 civilsamhällesorganisationer och fackföreningar: Europeisk lag måste sätta mänskliga rättigheter före ekonomisk vinst

Pressmeddelanden Jordens vänner

Bryssel, 6 september 2022. Stoppa exploatering, stoppa miljöförstöring, stoppa skadlig verksamhet hos europeiska företag. Dessa är kraven som ställs via kampanjen “Justice is Everybody´s Business” som idag släpps av över 100 civilsamhällesorganisationer och fackföreningar runt om i Europa och världen. De efterfrågar en stark due diligence-EU-lag som effektivt förebygger, samt håller företag ansvariga för miljöförstöring och kränkningar av mänskliga rättigheter.

Västra Götalandsregionen medverkar under Frihamnsdagarna

Pressmeddelanden Västra Götalandsregionen

Den 25–27 augusti blir Göteborg landets politiska mittpunkt när flera partiledare talar på Frihamnsdagarna. Sedan förra året har Frihamnsdagarna vuxit sig dubbelt så stort och bjuder nu på 150 programpunkter. Evenemanget som även livesänds är gratis och öppet för alla. Och självklart finns Västra Götalandsregionen på plats.

Katrineholm har fått sin första regnbågstrappa

Pressmeddelanden Katrineholms kommun

Nu har Katrineholms första regnbågstrappa invigts vid Lövatunneln. Invigningen är en del av Katrineholm Pride som arrangeras av RFSL Katrineholm tillsammans med Katrineholms kommun och +Katrineholm den 18-20 augusti.

Personlig assistans är mest kostnadseffektivt

Pressmeddelanden RBU

Personlig assistans är fortfarande den mest kostnadseffektiva insatsen för människor med funktionsnedsättning och därav för hela samhället. Det framgår av en rapport som RBU har beställt.

Dags att söka bidrag för arbete mot diskriminering

Pressmeddelanden Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Nu är det dags att söka statsbidrag för arbetet med att förebygga och motverka diskriminering. Den 15 augusti öppnar möjligheten för föreningar och organisationer att söka verksamhetsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.