MED möjlig vågmästare i Stockholms stad enligt siffror från Sifo

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet samlar tillsammans 49,0 procent i kommunalvalet för Stockholms stad, enligt en Sifo-mätning som publicerades i SvD igår. Medborgerlig Samling (MED) ligger och balanserar nära 3-procentspärren. Om MED skulle nå 3,0 procent skulle S+V+MP med detta resultat inte nå egen majoritet, eftersom övriga 6 partier i stadshuset skulle få 49,4 procent. – Medborgerlig Samling skulle vara en garant mot skadliga socialistiska förslag och skattehöjningar, säger Mikael Flink, förstanamn på MEDs lista i kommunvalet.

Vinodlare kandiderar för Medborgerlig Samling

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Vinodlaren och ekonomen Carl-Otto Ottergren, ger sig in i politiken och blir tredjenamn på MED:s lista i valet till kommunfullmäktige i Ystad. – MED behövs på den politiska arenan med sitt frihetliga engagemang och sin sakliga inställning till samhällets stora problem som de ”gamla” partierna har skapat, säger han.

Medborgerlig Samling gav tillbaka partistödet till Höör-borna – kontant!

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

På Nya Torg i Höör stod Anna Jung och hennes partikamrater från Medborgerlig Samling idag och delade ut hundralappar till förvånade Höör-bor. Hundralapparna satt fästa på flygblad med en bild av Robin Hood och ordet ”skatteåterbäring”. Flera förbipasserande stannade till och frågade politikerna varför de delade ut pengar. 131 355 kronor har Medborgerlig Samling i Höör fått i partistöd, pengar som de konsekvent vägrat använda. Partistödet är ett exempel på onödigt slöseri med skattebetalarnas pengar, anser partiet. Så nu ger de tillbaka stödet till medborgarna. Kontant.

Presskonferens 19 aug kl 15.00: Ny talesperson ansluter till MED från borgerligt riksdagsparti

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

En välkänd och meriterad företrädare från ett av de borgerliga riksdagspartierna har valt att gå med i Medborgerlig Samling (MED). Vid partistyrelsens möte i veckan utsågs personen till talesperson för ett av de politikområden som prioriteras högst av väljarna. Alla journalister är välkomna till en digital presskonferens på fredag kl 15.00 då MED:s partiledare Ilan Sadé presenterar partiets nya talesperson. Se detaljer för anmälan sist i detta pressmeddelande.

MED satsar på att ta sig in i Region Stockholm i höst – frontar både med kändis och kontroversiella budskap

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

I år pryds Medborgerlig Samlings valaffischer till regionen av den välkände psykiatrikern och författaren David Eberhard. Han går till val på att stoppa förlusterna i välfärden, ett budskap som går på rak kollision med Socialdemokraternas valbudskap att vinster i välfärden är ett problem för vården, när det är slöseriet som borde vara i fokus.

Anti-identitetspolitisk pub under Prideveckan

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samlings anti-identitetspolitiska program som lanserades förra veckan har väckt mycket uppmärksamhet. Därför håller vi en extrainsatt pub med MEDs anti-identitetspolitiska talesperson Anna Danieli och MEDs partiledare Ilan Sadé dit allmänhet och media bjuds in för att ställa frågor och diskutera partiets inställning till identitetspolitiken.

David Eberhard ny sjukvårdspolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Psykiatrikern och författaren David Eberhard, som kandiderar för Medborgerlig Samling (MED) till riksdagen och till regionfullmäktige i Stockholms län, har av partiet utnämnts till sjukvårdspolitisk talesperson. – Med sitt frihetspatos och sin gedigna erfarenhet från vården i såväl offentlig som privat sektor är David Eberhard given som sjukvårdspolitisk talesperson för MED, kommenterar Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

Drama under ytan bland borgerliga väljare – MED stort när övertygelse avgör

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Att var fjärde M-väljare och var femte KD- och SD-väljare i Bulletins undersökning hellre skulle rösta på Medborgerlig Samling om riksdagsinträde vore garanterat är omvälvande. – Det visar att MED:s riksdagsinträde bara är en fråga om tid och att genombrottet nu kan gå fort, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

Skolverket – en kassako för bedragare – 2 av 3 utbetalningar i fel fickor

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

MED upptäcker fler fall av systematisk brottslighet samt ovarsamhet med skattepengar i en uppföljande granskning av Skolverkets bidrag till läxhjälp. Den nya granskningen har gjorts efter att Skolverket faktiskt agerat på MEDs larm om oegentligheter. Ändå framkommer fler tveksamheter som Skolverket inte agerat på eller ens verkat uppmärksamma.

Inga fler skuldpaket på 150 miljarder till EU - MED utser EU-politisk talesperson

Pressmeddelanden Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling (MED) har utsett Pia Rundkvist till EU-politisk talesperson. “Det behövs ett riktigt EU-kritiskt borgerligt parti i riksdagen” säger Ilan Sadé, MED:s partiledare.